Fekete mágia az afrikai futballban-a Juju varázslás titkai

Ghána, Zambia – Azért vesztettük el az elődöntőt Zambia ellen, mert a ghánai csapat játékosai fekete mágiát alkalmaztak egymás ellen! Ezt állítja a ghánai válogatott edzője, a szerb Goran Sztevanovics.

 

 „Juju varázslásnak” áldozatai lettek Ghána sztárjai és az átkot nem az ellenfél, hanem saját csapattársaik mondták ki rájuk!

Ez nagyon súlyos dolog- állapítja meg a ghánai futball nagy öregje, Sarfo Gyami. Ő húsz évvel ezelőtt vett részt az afrikai kontinenstornán és ott természetes volt, hogy a csapatok egymás ellen fekete mágiát alkalmaztak. Sőt, majd mindegyik csapatnak volt varázslója, de mindenki a másik csapatra kérte az átkot, nem a saját társaira!
2002- ben egy Mali- Kamerun mérkőzésen a rendőrség letartóztatta a kameruni csapat német edzőjét és asszistensét. Mi volt a bűnük? A döntő fontosságú meccs előtt egy átkot hozó amulettet próbáltak elásni a focipályán. Afrikai néphit szerint ugyanis ha az ellenfél játékosa arra vezeti a labdát, ahol az amulettet elásták, akkor biztos, hogy rossz döntést hoz: gyengén lő vagy passzol, mert megfogja az átok!
Persze nem kell ahhoz Afrikába menni, hogy babonát leljünk a futballban. Itt van például John Terry, az angol válogatott egykori kapitánya. A Chelsea védője mindig ugyanarra a helyre ül a csapat buszában ,mindig ugyanott parkol a Stamford Bridgen, a stadion mellett, és ami a legfontosabb:mindig ugyanazt a vécét használja a mérkőzés előtt!

 

(Visited 6 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez