Obama gratulált a szlovák államfőnek

Az Egyesült Államok elnöke, Barack Obama levélben gratulált Andrej Kiskának a hivatalba lépésének alkalmából.

A gratuláció mellett értékelte Kiska jogállamiságért és a közös értékekért tett erőfeszítéseit is. Minderről Andrej Kiska hivatalos oldalán olvashatunk.

Obama emellett kifejtette meggyőződését, miszerint Szlovákia Kiska vezetése alatt tovább növeli a békét és támogatja a gazdasági növekedést, nem csak a régióban, de az egész világban is. „Kifejtette, hogy Szlovákia egy kulcsfontosságú partnere az USA-nak, beleértve, hogy már EU és NATO tagország is egyben” – olvasható az államfő honlapján.

Az amerikai elnök kész együttműködni a szlovák államfővel olyan, mindkét országnak fontos kérdésekben, mint az európai energetikai biztonság, az afganisztáni helyzet, az ukrajnaiak segítése a biztonság felé vezető úton, vagy a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség. „Kifejezte örömét, hogy az Egyesült Államok számíthat egy olyan megbízható partnerre, mint Szlovákia. Hangsúlyozta, hogy nagy jelentőséget tulajdonít a közös NATO-tagságnak, és biztosította elkötelezettségét a közös biztonság védelmének ügyében is”.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez