Gyerekmentő házasságközvetítő Nigériában

Nigéria, Kano – A helyi vallási rendőrség felcsapott házasság közvetítőnek az észak-nigériai Kanoban. Az első száz esküvőn már túl is vannak. A cél családokat alkotni, hogy megmentsék a kallódó gyerekeket.

 

Csoportos esküvőt tartottak a héten Kanoban, a házasságközvetítővé alakult vallási rendőrség első száz párja mondta ki a boldogító igent. A helyi vallási vezetők a gyerekek megmentése érdekében fogtak bele a családalapításba. A Boko Haram támadási miatt sok a csonka család, sok gyerek céltalanul cselleng. A vallási vezetők attól tartanak, hogy a kallódó fiatalokat előbb utóbb beszippantja a terrorista szervezet. Ezért nyílt a vallási rendőrség őrszobáján házasságközvetítő. A folyamat egyszerű. A férjet akaró nők egy lepedőnyi listából választhatnak maguknak vőlegényt, akivel házasságot kötnek, összebútoroznak, és reménykednek, hogy a szerelem is beköszönt hozzájuk. Az házasságszerző iroda arra is lehetőséget ad, hogy még a ceremónia előtt találkozzon az ara a vőlegényével, és ekkor még visszamondhatják a házasságot. A feminista szervezetek ugyan hajmeresztőnek ítélik az eljárást, a vallási vezetők viszont azt hangsúlyozzák, hogy hozzájuk mindenki önként megy.

A vallási közösség még arra is vállalkozott, hogy az esküvő költségeit (36 USD) kifizeti és némi hozományt (95 USD) is biztosít az ifjú párnak. Az első száz pár ceremóniájára és a hozományra több mint 3,5 millió forintot fizettek ki.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez