Olasz túsz Nigériában

Olaszország, Nigéria –  Kwara állam rendőrségének szóvivője közölte, hogy egy ottani útépítésen dolgozó olasz állampolgárt elraboltak ismeretlen fegyveresek. Az eset még hétfőn történt, de most jelentették be.
Az olasz állampolgár kiment a helyszínre, hogy ott ellenőrizze a külföldi cég építési munkálatait, és ekkor rabolták el.
A Boko Haram iszlamista szervezet korábban gyakran rabolt el külföldieket, hogy elrettentse őket a nigériai tartózkodástól. Mellesleg persze pénzt is kértek a szabadon engedésük fejében. Az iszlamista szervezet arra törekszik, hogy muzulmán államot hozzon létre Nigéria északi részén, és bevezesse a sariat. Egyidejűleg pedig kitiltsa a külföldi cégeket Nigériából.
Gyakoriak voltak a terrorakciók is, emiatt az Egyesült Államok terrorista szervezetnek kívánja nyilvánítani a Boko Haramot. Nigéria kormánya ezt nem helyesli, mert tárgyalni kíván az iszlamista szervezettel.
Most senki sem vállalta a felelősséget az emberrablásért. A rendőrség viszont furcsa módon közölte, hogy bár nem tud semmit az emberrablókról, de olyan információk vannak a birtokában, hogy az olasz túsz hamarosan kiszabadul Nigériában.
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez