Megtámadtak egy repülőteret Kongó második legnagyobb városában

 

Kongói Demokratikus Köztársaság, Lubumbashi –  Három katonát öltek meg a támadók Lubumbashi repülőterén.

Ismeretlen fegyveresek támadták meg a Luano repülőteret Lubumbashiban. A köztársasági gárda egyik katonája halálra éget,  két társát halálosan megsebesítették” – mondta az AFP hírügynökségnek  Ibarahim Diene őrnagy a MONUSCO békefenntartó misszióból. Az őrnagy közlése szerint a támadók a közeli erdőbe menekültek, miután a kormányerőknek sikerült visszaverni őket.  A biztonsági erők ezután ellenőrzőpontokat állították fel a repülőtérre vezető uton. Charles Bisengimana tábornok a Retuersnek azt mondta, hogy a katonák jelenleg is üldözik a támadókat, a repülőtér pedig a továbbra is nyitva van.

Egy szemtanú szerint a támadók kopott, szakadt ruhában voltak és amuletteket hordtak a nyakukban, de azt nem tudta megmondani, hogy kik lehettek.

A kongó hatóságok szerint a Katangana szeparatista mozgalom fegyveresei követhették el az akciót, akik korábban egy ENSZ bázist is megtámadtak. Akkor négy támadót sikerült elfogni, akiket a lubumbashi katonai bíróság halálra ítélet.

A Kongó dél-keleti részén fekvő Lubumbashi az ország második legnépesebb városa. A térségben sok arany-, urán-, réz- és kobaltbánya található.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez