Elfüstölt milliárdok – leégett az algériai jegybank pénzraktára

Algéria, Algír – Egyre többen veszik ki a pénzüket a bankokból, postákról azután, hogy a jegybankban tűz ütött ki. Az emberek attól tartanak, hogy az elégett friss bankjegyek miatt pénzhiány lehet. A pánikot megelőző hivatalos közleményeknek se híre, se hamva.

A lángok még vasárnap késő este csaptak fel a jegybank épületében. Csaknem negyven tűzoltó és polgári védelmi egység oltotta a lángokat. 13 tűzoltó meg is sérült. A tűz jelentős károkat okozott, elsősorban bankjegy és pénzérme raktárban. Hivatalos tájékoztatás híján a fővárosban olyan hírek terjednek, hogy több milliárd dínár vált a lángok martalékává. A hatóságok napokkal az eset után a tűz okáról sem nyilatkoznak. Hivatalosan még vizsgálják a helyszínt és az ott talált anyagmintákat a rendőrség laboratóriumában elemzik. Egy a nyomozáshoz közelálló forrás nem megerősített információja szerint elektromos zárlat okozhatta a tüzet.

Az algériaiak megrohanták a bankokat, a postákat, a bankjegykiadó automatákat, hogy a számláikról minél több készpénzhez jussanak. Attól tartanak, hogy bankjegyhiány lesz a leégett raktár miatt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez