Nigéria: helyi hatalom és iszlamista terror jegyesek?!

Nigéria, Maiduguri –  A Boko Haram iszlamista terrorista szervezet egy magas rangú vezetőjét egy szenátor  házában fogta el a rendőrség Maiduguriban. Korábban a Boko Haram szóvivőjének letartóztatása kapcsán is felmerült, hogy egész listája van azoknak a parlamenti képviselőknek és szenátoroknak, akiknek jóindulatára a Boko Haram számíthat.

   A letartóztatott terrorista vezér neve: Shuaibo Mohamed Bama. Előkelő helyen szerepelt a körözött terroristák listáján. Kihallgatása folyamatban van. A rendőrök elsősorban arról faggatják, hogy milyen kapcsolatai vannak a hatalom képviselőivel Északkelet Nigériában, ahol a Boko Haram bölcsője ringott, és ahol az iszlamista szervezet a legerősebb.
   A Boko Haram 2009-ben indított dzsihádot abból a célból, hogy Nigéria északi részén bevezessék a sariat, Mohamed próféta szigorú törvényét. Azóta több mint 2800 halottja van az iszlamista szervezet dzsihádjának. Washington terrorista szervezetnek akarta nyilvánítani a Boko Haramot, ám ettől Nigéria kérésére elállt. A nigériai kormány ugyanis bízik abban, hogy tárgyalni lehet a Boko Haram ” mérsékeltebb” elemeivel. A tárgyalások egyelőre nem hoztak eredményt és a Boko Haram nyugodtan tovább folytatja szent háborúját a saria bevezetésére Nigéria északi részén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez