Egy évet kapott a szalafista vezér

Tunézia, Tunisz – Elítélték az Ansar al Saria terrorszervezet feltételezett második számú tunéziai vezetőjét. Abu Ajub egy évet kapott, felbujtásért.

A szalafista vezető elítéléséről hivatalos közlemény, vagy kommentár nem jelent meg. Az ítéletet és a pert Abu Ajub ügyvédje tára a nyilvánosság elé.

Abu Ajubot, akinek a valódi neve Slim Guantri, az amerikai követség ellen intézett támadás után vette őrizetbe a rendőrség. Az ügyvéd elmondása szerint ekkor nem a követség elleni akció miatt, hanem két másik, egy májusi és júniusi jenubai támadás miatt akarták felelősségre vonni. A bíróság végül mégis az amerikai követséget ért szeptember 14-i támadásban betöltött szerepe miatt ítélte el. Abu Ajub egy éves börtönbüntetést kapott erőszakra való felbujtás miatt. A tunéziai szalafisták vezetőjének tartott Abu Iyadh, akit szintén a követségi támadás miatt vinnének a bíróság elé, szökésben van. Iyadh egyébként a jázmin forradalomnak köszönheti szabadságát, mert korábban a Ben Ali rezsim börtönben tartotta és csak a bukás utáni általános amnesztiával szabadulhatott ki.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez