Erőszakos szalafista ifjak a szesztilalomért Tunéziában

Tunéza, Tunisz – Összecsapások robbantak ki a keményvonalas szalafisták és az alkohol árusok között a tunéziai fővárosban. A harcokban egy rendőrtiszt megsérült. Tunéziában az „Arab Tavasz” után erősödtek meg a szalafisták.

A szalafisták alkoholt árusító boltokat, üzleteket támadták meg a fővárosban. A rendőrség közbelépett. Wissam Ben Sliman, a kivezényelt rendőri alakulatok parancsnoka megsérült. Az incidens a főváros külső Dawa Hicher negyedében történt. A környéken főleg szalafisták élnek, ez az egyik fellegváruknak számít.  A rendőrség azt jelentette, hogy a parancsnokot késsel támadták meg, nyakon szúrták. Kórházba szállították, az állapota súlyos. A belügyminisztérium nem nyilatkozott a történtekről.

A szalafisták egy hónapja egy szállodát támadtak meg Sidi Bouzidban, ahol 2011-ben elindult a Ben Ali ellenes tüntetés-sorozat. A szállodát azért rohamozták meg, mert alkoholt is forgalmazott. A szalafisták komoly pusztítást végeztek, a bútorokat összetörték, az alkohol készleteket pedig megsemmisítették.  

A mérsékelt iszalmista Ennhada választási győzelme után megígérte, hogy nem fogja betiltani az alkoholárusítást, fogyasztást az országban. A nőknek sem teszi kötelezővé, hogy a sharia előírása szerint öltözködjenek. A szélsőséges szalafisták viszont fel vannak háborodva és az iszlám törvények teljes körű bevezetését követelik. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez