Elfogtak egy casablancai merénylőt

Marokkó, Rabat – A német rendőrség őrizetbe vette a 2003-as casablancai merénylet egyik gyanúsítottját. A francia állampolgárságú férfi ellen a merénylet miatt Párizsban már született elmarasztaló ítélet. A marokkói ügyészség azonban más miatt is kerestette.

Fouad Charoualit a müncheni repülőtéren kapcsolták le. Családjával éppen a tranzitban volt és a Dubaiba induló járatra várt. A német rendőrség marokkói nemzetközi elfogatóparancs alapján vette őrizetbe a férfit. Charouali nem számít nagy fogásnak, a marokkói ügyészség azért kerestette, mert tagja volt egy terrorista csoportnak, a Marokkói Iszlám Harcoló Csoportnak (GICM). A GCIM-et több casablancai merényletért is felelősnek tartják, közöttük a 2003. május 16-i robbantásokért is. Csak ebben a merénylet sorozatban 45-en haltak meg, közöttük a 12 öngyilkos merénylő. A terrorista sejtet 1998-ben alapították, és tagjai Afganisztánban az al-Kaida oldalán harcoltak.

Charoualit Franciaországban hét évre ítélték 2007-ben a casablancai merénylet kivitelezéséhez nyújtott támogatásáért. Ebből kedvezménnyel szabadult, de hogy mikor, azt nem lehet tudni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez