Megzavart ülés – halálos kimenetelű robbantás a szomáliai parlament előtt

Szomália, Mogadishu – Legalább egy embert meghalt, amikor egy robbanóanyagokkal teli autó felrobbant. A jármű a parlament parkolójában semmisült meg. A merénylet idején a képviselők éppen üléseztek. 

 

Mohamed Abdulle tábornok a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy a detonációban egy szomáliai katona halt meg. A gépkocsi senkinek sem okozott feltűnést, mert a parkolóban több képviselő autója is állt. A robbanás több gépkocsiban komoly károkat okozott. Civil áldozatokról nem érkeztek hírek.

A támadásért még egyetlen lázadó szervezet sem vállalta a felelősséget, de a hatóságok az al Shababra gyanakszanak. A szélsőséges iszlamisták jelentősen meggyengültek Szomáliában, miután az AMISOM békefenntartók, a szomáliai kormányerők, a kenyai és etióp csapatok összehangolt offenzívát indítottak ellenük. A szélsőséges iszlamisták kiszorultak a korábbi fellegváraikból és a fővárosból is kivonultak. A lázadó azóta áttértek a gerilla hadviselésre  és kerülik a nyílt összecsapásokat. Szakértők viszont felhívták a figyelmet, hogy az al Shabab továbbra is komoly veszélyt jelent.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez