Semmi sem szent – elrabolták a pénzügyminiszter édesanyját Nigériában

A rendőrség még nem tudja, hogy a 82 éves idős hölgyet politikai célból rabolták-e el otthonából vagy kizárólag pénzszerzés a cél. Az olajban gazdag Delta állam, ahol az idős hölgy élt, híres arról, hogy a gazdag és befolyásos embereket elrabolják és csak sokmillió dolláros váltságdíj ellenében engedik szabadon.

Az idős hölgy férje, a pénzügyminiszter asszony édesapja egyébként a helyi királyság uralkodója is, így tehát a hagyományos szokásokat is súlyosan megsértették az emberrablók Delta államban.
A 82 éves elrabolt hölgy egyébként orvosi diplomát szerzett majd szociológus lett. Ennek a tantárgynak volt a professzora nyugdíjba vonulása előtt. Férje, az uralkodó szintén professzor  volt, a közgazdaságtudomány egyik legismertebb alakja Nigériában. Lánya őt követte ezen az úton. A most 58 éves miniszterasszony a nigériai kormány talán legmegbecsültebb tagja, külföldön is jól ismerik. Szóvivője szerint kapott ugyan fenyegetéseket az elmúlt időszakban, de halvány fogalma sincs arról, hogy van- e összefüggés édesanyjának elrablása és a neki címzett fenyegetések között. Nigéria pénzügyminiszter asszonya Afrika jelöltje volt a Világbank élére, ám végül a papírforma győzött, és az Egyesült Államok egyik koreai származású gazdasági szakértője nyerte el a posztot. Nem hivatalos megállapodás szerint az IMF élén európai, a Világbank élén pedig amerikai vezető áll. Idén az afrikai országok megpróbáltak ezen változtatni, ezért is jelölték a pénzügyminisztert Nigériából, de Obama elnök másképp döntött…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez