Miért rabolták el Nigéria pénzügyminiszter asszonyának 82 éves édesanyját?!

Nigéria, Abuja –  Öt napon át tartották fogva az idős hölgyet és ezalatt az idő alatt sem enni nem kapott, sem nem ihatott eleget. Miért?- kérdezte elrablóitól. Azért, mert a lányod megszüntette a benzin állami támogatásának rendszerét! – válaszolták az emberrablók Delta államban, amely Nigéria olajiparának egyik fő központja.

6,8 milliárd dollár kárt okozott az államnak az, hogy a sajátos ” olajszőkítési rendszerben” sokan hatalmas üzletet csináltak a benzin árának állami támogatásából.
Nigéria pénzügyminiszter asszonya épp erre a hatalmas csalásra hivatkozva érte el, hogy a kormány január elsején véget vetett a támogatási rendszernek. Emiatt sokan támadták és fenyegették a pénzügyminiszter asszonyt. Ő most sajtóértekezletén megerősítette, hogy édesanyja elrablása mit sem változtatott a meggyőződésén és tovább folytatja a harcát a korrupció ellen.
Fizettek-e azért, hogy a 82 éves hölgy végül is kiszabaduljon az emberrablók fogságából? Erre a kérdésre a miniszter asszony, aki most először találkozott a sajtóval azóta, hogy édesanyja kiszabadult, nem válaszolt. A nigériai sajtó szerint nagyon valószínű, hogy az emberrablók kaptak pénzt az idős hölgy elengedéséért. De a fő ok nem ez lehetett, hanem az, hogy a terrorelhárító központ életveszélyesen megfenyegette őket. Attól tartottak, hogy a hajsza során a vetélytárs bandák feladják őket, mert csak így tudnak megszabadulni az állambiztonsági szolgálat permanens zaklatásától. Nigériában az emberrablás igen jövedelmező üzletág, különösen az Delta államban, az olajipar egyik központjában, ahol a pénzügyminiszter asszony édesanyja lakik és ahol ötnapos keserves rabság után végül is visszanyerte a szabadságát.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez