Felrobbantottak egy stratégiai fontosságú hidat a lázadók Maliban

Mali, Bamako – A radikális iszlamisták dinamittal röpítették a levegőbe a hidat. Így próbálják fékezni a kormánycsapatok és az őket támogató afrikai erők offenzíváját. Nem sok sikerrel, a legfrissebb hírek szerint a franciák támogatásával küzdő egységek megközelítették Gaót.

A Tassiga-híd a nigeri határ közelében található, azon az úton, amely éppen Gaóba vezet. Gao a radikálisok egyik központja. A nigeri hatóságok is megerősítették, hogy a hidat felrobbantották. A nigeri hatóságok azt is elárulták, hogy a robbantás miatt az útvonal járhatatlan. Tassiga apró település, amely körülbelül 60 km-re található a nigeri határtól.

A radikálisok egyébként azután döntöttek a híd megsemmisítéséről, miután Niger és Csád bejelentette, hogy katonákat küld Maliba. A két ország vezetése jelezte, új frontot akar nyitni, hogy támogassa a kormányerőket a radikálisok elleni harcban. Csád 2000, míg Niger 500 katonát ígért.

Francia vadászgépek két hete bombázzák az iszlamisták harcálláspontjait. Nemrég Ansongot is bombázták, ahol az iszlamisták fontos bázisa  található. A bázis körülbelül 40 km-re van Tassigától. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez