Külföldi foglyokat végzett ki egy radikális iszlamista szervezet Nigériában

Nigéria, Lagosz – A nigériai Ansaru radikális iszlamista szervezet azt közölte, hogy emberei hét külföldi túszt végeztek ki, akiket még februárban raboltak el.  

Az Ansaru azzal indokolta a hét külföldi kivégzést, hogy a britek és a nigériai hatóságok megpróbálták kiszabadítani őket. A radikális iszlamista szervezet korábban jelezte, hogy egy túszmentő akció esetén azonnal végeznek a külföldiekkel. A szervezet álláspontja szerint a nigériai és a brit kormány felelős a túszok haláláért.   

Az Ansaru február 7-én rabolta el a külföldieket Bauchi államban, a foglyok mindannyian keresztények voltak. A kivégzett túszok között egy brit, egy olasz, egy görög és négy libanoni volt.  Mind a heten egy libanoni építési cégnek dolgoztak.   

Az Ansaru ( Jama’atu Ansarul Musilimina Fi Biladis Sudan) nagyjából azt jelenti, hogy Fekete Afrika Muszlimjainak Védelmezői. A szervezet Nigéria északi régiójában működik, ahol elsősorban muszlimok élnek.   

Nigériában utoljára egy éve végeztek ki külföldieket, egy britet és egy olaszt. A hatóságok mind a mai napig az Ansaru-t gyanúsítják. A kivégzésért az iszlamista szervezet viszont mind a mai napig nem vállalta a felelősséget. A kivégzés után a brit parlament terrorista szervezetnek minősítette az Ansaru-t.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez