Kómában van Buteflika algériai elnök?! (frissítve)

Franciaország , Algéria , Algír – Két algériai napilap szerint Algéria államfője mély kómában van és immár nem Franciaországban kezelik, hanem otthon van Algériában. Ezt az információt a Mon Journal című francia nyelvű és a Djaridati című arab újság közölte volna, de a vasárnapi kiadásnak ezt a két oldalát a cenzúra letiltotta.

Erre a kiadó azt közölte, hogy nem tud kivenni két oldalt a lapból! Ilyesmire  már évek óta nem volt példa Algériában. Hisem Abud, a lapok kiadója szerezte az információt orvosi körökből. Az egykori katonatiszt jelenleg ellenzéki politikus és lapkiadó. Forrásait nem árulta el, de közölte, hogy kapcsolatban áll a Val de Grace kórházzal Párizsban. Itt kezelték Algéria 76 éves elnökét, akit április végén “enyhe szélütés ért “. Május 11-én egy kommüniké tudatta Algéria népével, hogy az “elnök jól van, de pihenésre van szüksége!”
“Ha nem igaz, hogy Buteflika kómában van, és itthon van Algériában, akkor miért nem nyilatkozik az elnök orvosa?!”- tette fel a kérdést az ellenzéki lapkiadó , akinek két lapja nem jelent meg vasárnap Algírban , mert az kívánta tudatni, hogy Buteflika “mély kómában van” és immár otthon kezelik Algériában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez