Merénylet áldozata lett egy ellenzéki politikus Tunéziában

Saját haza előtt lőtték fejbe Mohamed Brahmi ellenzéki politikust a tunéziai fővárosban. Az 58 éves férfi a Nép Mozgalom Pártjának volt a tagja. Az idén ő a második ellenzéki vezető az országban, akit meggyilkoltak

Brahmi pártja azt közölte, hogy a támadók motorkerékpárról nyitottak tüzet a politikusra, aki a felesége és lánya társaságában volt. A merényletett a kora reggeli órában hajtották végre. Azt nem tudni, hogy kik voltak az elkövetők. A merényletért még senki sem vállalta a felelősséget.

Mohamed Brahmi a Nemzeti Alkotmányozó Gyűlés tagja volt, amely jelenleg az ország új alkotmányát készítő elő. Brahmi emellett a Nemzeti Nép Mozgalom alapítója volt, amely a 2011-es Arab Tavasz eseményei után alakult meg. Brahmi messze nem volt olyan népszerű politikus, mint Sokri Belaid, akit februárban gyilkoltak meg hasonló körülmények között. Brahmi baloldali politikusnak számított, aki nyíltan és élesen kritizálta a kormányzó iszlamista Ennahda pártot, amely Ben Ali elüldözése után került hatalomra.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez