A Hamasz miatt ül Morszi

Egyiptom ex-elnökét, akit a hadsereg vett őrizetbe, most hivatalosan előzetesbe helyezték azzal a váddal, hogy egyiptomi katonák és rendőrök meggyilkolásában bűnrészes a palesztin Hamasz szervezettel együtt.

A Hamasz a Muzulmán Testvériség palesztin szárnyaként alakult meg és jelenleg a gázai övezetben teljhatalmú úr. Mubarak idején több terrorakciót is szervezett az egyiptomi rendőrség és hadsereg ellen. Ebben az időben Morszi a Muzulmán Testvériség egyik vezetőjeként aktívan együttműködött a Hamasz-szal. A másik, amit felrónak Egyiptom ex-elnökének, hogy megszökött a börtönből, ahova épp ezek miatt a terrorakciók miatt került.
“Visszatért a Mubarak korszak!”- így reagált a Muzulmán Testvériség szóvivője a kairói bíróság döntésére. Pénteken a muzulmánok vallási ünnepén mind Morszi hívei, mind pedig az ex-elnök ellenfelei az utcára vonulnak. A hadsereg főparancsnoka személyesen szólította fel Morszi ellenfeleit, hogy vonuljanak pénteken az utcára és így támogassák az ex-elnök megbuktatását. A Muzulmán Testvériség szóvivője szerint ez nem más, mint felhívás a polgárháborúra! Egyiptom ideiglenes elnöke nyilatkozatban kérte honfitársait: tegyenek meg mindent azért, hogy Egyiptom ne legyen Szíria!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez