Ég a nairobi reptér, nincs elég oltóvíz

Hatalmas tűz ütött ki a Jomo Kenyatta nemzetközi repülőtéren. A terminálban tartózkodó utasok többségét sikerült evakuálni. A reptér környékét lezárták a kenyai hatóságok. Azt még nem lehet tudni, hogy mi okozta a tűzet, és hogy vannak-e halálos áldozatok.

 A közlekedési minisztérium felszólította az embereket, hogy ne menjenek az égő repülőtér közelébe. A videofelvételeken és fényképeken az látható, hogy a reptér főépülete kapott lángra. A koromfekete füstöt szinte az egész fővárosban lehet látni. A reptéren tartózkodó utasok és munkások kimentése már elkezdődött. Az emberek többségét „sokkolta” a hatalmas tűz. A reptér közelében rengeteg a bámészkodó. A tűzoltók már a helyszínen vannak és elkezdték az oltást, de komoly gondot jelent, hogy nincs elég víz. A hatóságok ezért tartálykocsikat is bevetettek. Rengeteg mentőautó is érkezett a helyszínre. Egy neve elhallgatását kérő rendőr azt mondta, hogy a tűz a repülőtér bevándorlási részlegénél keletkezett. Hivatalosan ezt még senki sem erősítette meg.

Julian Kyula a BBC-nek azt mondta, hogy a repülőgépről is lehetett látni a hatalmas füstöt. Az övé volt az utolsó gép, amely leszállási engedélyt kapott.. A tűz miatt az összes járatot törölték, a beérkező repülőgépeket pedig más repterekre irányították. 

{youtube}BwozeUfCqXo{/youtube}

{youtube}Ao6fhNQnEh0{/youtube}

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez