Arab-tuareg háború egy algériai településen

Az algériai hadsereg egyik elitegysége próbálja meg fenntartani a rendet a mali határhoz közeli Brodj Mokhtar településen. A hét elején zavargások törtek ki az arabok és a tuaregek között. Az összecsapásoknak halálos áldozatai is vannak.

A törzsek közötti első összecsapás szerdára virradóra tört ki. Házi készítésű szablyákkal, hosszú pengéjű késekkel támadtak egymásra a törzsek. Az erőszak olyan mértékű volt, hogy azzal a helyi csendőrség már nem tudott mit kezdeni, ezért a prefektus kérésére az algériai hadsereg egy különleges alakulatát vezényelték a településre. Bár szerda délutánra csillapodtak a kedélyek, csütörtökön újabb csata kezdődött. Akinek nem volt kardja, vagy kése az kövekkel dobálta a másik tábort, vagy amit ért. Az épületek, az autók ablakai betörtek. Sok járművet fel is gyújtottak.

A lakosság egy része egyébként a csendőrséget okolja az események elfajulásáért, mondván: a rendfenntartók késve avatkoztak be. A pillanatnyi helyzetben csak az tűnik biztosnak, hogy a tárgyalásos rendezésre nincs esély, és a hadsereg dönti el majd a településen az arab-tuareg konfliktust.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez