Egyiptomi cég vesz át egy csőd szélén álló olajfinomítót Párizs mellett?

Egyiptom, Franciaország – Percekkel a határidő lejárta előtt jelentkezett egy egyiptomi cég, hogy átvenné a Petroplus nevű olajfinomítót Párizs mellett. Az Arabya Lel Istithmaraat komplett dossziét adott be, amely az olajfinomító megmentésén túl új beruházásokat ígér.

Az egyiptomi cég arra is kötelezettséget vállal, hogy nem bocsát el embereket. Mindössze azt irányozza elő, hogy a nyugdíjba készülő hatvan ember helyére nem vesz fel új munkatársakat.
   A francia sajtó igyekezett tájékozódni az egyiptomi cégről és kiderült, hogy a kairói tőzsdén jegyzett vállalkozásról van szó. Telefonon nem adtak felvilágosítást a cég terveiről, de Franciaországban egy képviselőjük tájékoztatta a sajtót a tervekről. Kiderült, hogy nemrég kezdtek hozzá az üzleti terv kidolgozásához és ezért csak a legutolsó percben sikerült elkészülniük. Összesen öt jelölt van a Petroplus átvételére, a francia gazdasági miniszter szerint egy svájci cég mellett az egyiptomi vállalatnak van a legtöbb esélye arra, hogy megszerezze az olajfinomítót Párizs környékén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez