Modern üzleti központ épül Casablancában

Az üzleti negyed Casablanca közelében egy 100 hektáros területen épül – a jövőben a térség egyik legfontosabb kereskedelmi, pénzügyi és üzleti központja lehet.

A marokkói uralkodó 2010-ben jelentette be a “Casablancai Üzleti Negyed” projektjének beindítását, amelynek fő célja, hogy összekösse a francia nyelvű északi, nyugati és közép-afrikai piacokat. Az üzleti városrészt elsősorban külföldi cégek számára építik, hogy azok itt hozzák létre regionális központjaikat. A marokkói Befektetési és Fejlesztési Ügynökség vezetője elmondta, hogy több mint 25 nemzetközi céggel tárgyaknak már, de olyan óriás cégeket is szeretnének az országba csábítani, mint a Goldman Sachs, Citigroup, JP Morgan, General Electric és a Bowman Gilfillan. A most épülő üzleti város egyébként logisztikai szempontból is kedvező helyen fekszik, a tervek szerint 2016-ban készül el.

Marokkó rendkívül népszerű az Afrikában terjeszkedni vágyó nemzetközi cégek körében, az országban már legalább 3000 külföldi cég működik. Ennek elsősorban az az oka, hogy Marokkó stratégiai fontosságú helyen fekszik, emellett folyamatosan fejlődik az ország infrastruktúrája és gazdasága. Ráadásul politikailag stabil, ahol az uralkodó elkötelezett a reformok és a fejlesztések iránt. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a királyság jó kapcsolatokat ápol az Európai Unióval és az Amerikai Egyesült Álmokkal, amelyekkel szabad kereskedelmi egyezményeket is kötött. Marokkó a környező afrikai országokkal is folyamatosan fejleszti gazdasági kapcsolatait.

pers 30 03 1

Les grandes lignes de CFC Ang

afrika casablanca marokko 2 casablanca 153341 88376

1009369-Casablanca

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez