Százötven francia katona érkezett Kidalba

Terroristák a város közelében meggyilkoltak két francia rádiós újságírót. Ezt követően 150 francia katona érkezett Kidalba. A katonai erősítést Mali déli részéből vezényelték át északra.

 

Százötven francia katona érkezett hétfő este az észak-mali Kidalba erősítésként, miután terroristák a város közelében meggyilkoltak két francia rádiós újságírót – jelentette be a francia külügyminiszter.A két újságíró holttestével kedd hajnalban megérkezett egy repülőgép Párizsba. Laurent Fabius külügyminiszter közlése szerint a katonai erősítést Mali déli részéből vezényelték át északra.A szombaton meggyilkolt Ghislaine Dupont és Claude Verlon koporsóját az Air France légitársaság egyik gépe szállította Bamakóból Párizsba. Fogadásukra a repülőtérre a hozzátartozókon és a kollégákon kívül elment Francois Hollande francia államfő is.

 

A mali hadsereg egy meg nem nevezett tisztségviselője közölte, hogy a négy emberrabló és gyilkos terrorista nyomába eredő francia katonák őrizetbe vettek öt embert. Legalább egyikük az emberrablók között volt szemtanúk szerint. Az emberrablók valószínűleg azért ölték meg az újságírókat, mert – feltehetőleg valamilyen baleset következtében – meghibásodott a gépkocsijuk, és egyszerűbb volt számukra végezni velük, mint magukkal hurcolni őket – tette hozzá a tisztségviselő.Az újságírók munkaadójának, a Radio France Internationale-nak az igazgatója megerősítette, hogy az ügyben őrizetbe vettek Maliban több embert, a francia kormány viszont nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban.Továbbra sem tudni, hogy mely szervezethez tartoznak az emberrablók, van-e közük tuareg lázadókhoz vagy az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez