Indul a kilencedik orvosi misszió

Az Afrikai – Magyar Egyesület immár kilencedik alkalommal önkéntes orvosokat küld – ezúttal Ugandába. A négyfős csapat 2013. november 19-én utazik el Budapestről, hogy Isztambulon keresztül megérkezzen Ugandába, és megkezdje egy hónapos gyógyító tevékenységét.

 

 2013. november 19-én kilencedik alkalommal indulnak el az Afrikai – Magyar Egyesület (AHU) önkéntes orvosai, akik az ugandai Kayunga térség betegein segítenek. A térségben nincs tiszta víz, áram, orvosi ellátás. A misszió tagjai felkészültek arra, hogy egy hónapon keresztül, nehéz körülmények között, hazájuktól több ezer kilométerre olyan helyeken gyógyítsanak, ahol több tízezer ember egészségügyi ellátás nélkül él, szakemberek és eszközök hiánya miatt.

Raymond Irambo, az Afrikai – Magyar Egyesület főtitkáraként meleg szavakkal köszöntötte a kilencedik orvosi misszió tagjait az AHU székházában rendezett sajtótájékoztatón.

Dr. Jakkel Anna kecskeméti háziorvos, Dr. Késmárszky Róbert fül-orr-gégész szakorvos Budapestről és Dr. Szabó György pócsmegyeri háziorvos, barlangi mentő fogják folytatni kollégáik – az eddigi nyolc orvos misszióban – megkezdett munkáját koordinátorunk, Kiss Virág közreműködésével. 

Az AHU eddigi nyolc orvosi missziója rendkívül sikeres volt. A nyolc csapat huszonegy orvosa egy – egy hónap alatt összesen több mint 21 000 beteget látott el, gyógyszert is biztosítva számukra.

AHUKep 002 7

AHUKep 002 2

AHUKep 002 5

(Visited 1 times, 1 visits today)