Kifosztották Desmond Tutu otthonát

Tolvajok kifosztották a Nobel-békedíjas Desmond Tutu egykori dél-afrikai érsek otthonát, miközben ő a 95 éves korában elhunyt Nelson Mandela búcsúztatásán vett részt – közölte szerdán a dél-afrikai rendőrség. “Megerősíthetem, hogy betörtek a házba, amikor (Desmond Tutu) családjával együtt Johannesburgban volt. Senki nem tartózkodott otthon” – mondta Roger Friedman, a család szóvivője. A betörés kedden helyi idő szerint este 7 és 9 óra között történhetett.

A rendőrök rutinszerű járőrözést folytattak kedd este, amikor valami szokatlant láttak a Fokvárostól nagyjából húsz kilométerre található milnertoni ház környékén. A rendőrség szóvivője közölte, hogy az ügyben nyomozást indítottak, eddig azonban senkit nem vettek őrizetbe. Azt sem tudni egyelőre, hogy pontosan mi tűnt el a házból.
Augusztusban egyszer már betörtek a Tutu család házába, akkor a visszavonult érsek és felesége is otthon volt. Nem sebesültek meg, de a banda tagjai több dolgot is magukkal vittek.

A 20. század egyik legnagyobb polgárjogi harcosaként az idén 82 éves Desmond Tutu nagy szerepet játszott a dél-afrikai fajüldöző rendszer megdöntésében és a súlyosan megosztott dél-afrikai társadalom sebeinek ezt követő begyógyításában. Nobel-békedíjjal 1984-ben ismerték el apartheid-ellenes küzdelmét.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez