Ágyúkkal lövik a radikális iszlamistákat Tunéziában

A tunéziai hadsereg nehéztüzérségi ágyúkkal lőtte az algériai határ közelében található hegyvidéki területet, ahol a radikális iszlamista milicisták rejtekhelyei találhatóak – jelentette a TAP tunéziai állami hírügynökség.

Toufiq Rahmouni a tunéziai hadsereg szóvivője elmondta, hogy gyanús mozgásokat észleltek a Chaambi-hegy környékén, ezért vetették be a nehéztűzérséget. Halálos áldozatokról és sérültekről nem érkeztek hírek. A hadsereg szóvivője viszont elmondta, hogy körülbelül 25-30 terrorista rejtőzködik a hegyekben.

Tunéziában a 2011-es forradalom után jelentősen megszaporodtak terrorista merényletek az országban, amelyek többségét a radikális iszlamisták hajtották végre. Közülük is az Ansar al-Sharia jelenti a legnagyobb veszélyt, amely 2013 elején hivatalosan is szövetségre lépett az al Kaida nemzetközi terrorista hálózattal. A tunéziai rendőrség egy hete az ultrakonzervatív szalafíta mozgalom hét tagját tartóztatta le, akiket azzal gyanúsítanak, hogy meggyilkoltak két közismert ellenzéki politikust az országban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez