Valami bűzlik Dél-Afrikában

Madagaszkárról származó hüllőket és kétéltűeket foglaltak le Johannesburg repülőterén. Két műanyag ládában voltak az állatok, körülbelül ezerhatszáz darab. Több száz közülük elpusztult – közölte pénteken az NSPCA állatkínzás-ellenes dél-afrikai egyesület.

A Madagaszkár szigetéről az Egyesült Államokba tartó rakományt őrizetlenül hagyták, amikor a zord időjárás miatt törölték a transzatlanti járatokat. A lezárt ládákból áradó bűz miatt a hatóságok felnyitották a két dobozt, mert gyanították, hogy több állat már elhullott vagy sürgős segítségre van szüksége.

Az egyesület szerint a szállítmány nem csempészáru, és azt az amerikai egzotikus állatok piacára szánták.

Az állatorvosi szolgálat gekkókra, gyíkokra, kaméleonokra, békákra, varangyokra és szkinkekre bukkant, köztük több veszélyeztetett fajra. Az állatok legalább öt napja voltak víz nélkül, összezsúfolódva a két, mindössze alig félméteres ládában.

Több mint háromszázhatvan hüllő és kétéltű vízhiány, fertőzések és egyéb betegségek miatt hullott el – tette hozzá Sapa Bulumko Nelana, a johannesburgi állatkert igazgatója, ahol ideiglenesen elhelyezték az életben maradt állatokat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez