A boncmester vallomása – a Pistorius-ügy

A gyilkossággal vádolt Pistorius egy másik tettéről is beszéltek a tanúk.

A hétfői tárgyalási napon (03.10.) a bírónő hosszasan egyeztetett arról a vád és a védelem képviselőivel, hogy – Reeva Steenkamp személyiségi jogaira való tekintettel – szabad-e nyilvánosságra hozni on-line a patológus tanúvallomását és a boncolás jegyzőkönyvét. Végül a bírónő úgy döntött, majd csak másnap – azaz kedden számolhatnak be erről az újságírók.

A patológus szerint négy lövés érte Reeva Steenkamp testét: egy a feje jobb oldalán, egy a jobb könyökén, egy a csípője jobb oldalán egy pedig a bal kezén. További sérüléseket okozott még a Pistorius által szétvert ajtó faforgácsa, az ajtó darabjaitól Reeva több csontja is eltört. A négy lövés közül hármat akár túl is élhetett volna Reeva, de a fejét ért találat végzetes volt.

A mai tárgyalási napon Darren Frescót, Pistorius barátját is beidézték. A férfi elmondta egy napfénytetős autóban együtt utazott Pistoriusszal, amikor gyorshajtás miatt megállították őket a rendőrök. Az egyik rendőr elkérte Pistorius fegyverét, amit a sportoló nem akart odaadni, mondván, ahhoz csak ő érhet hozzá. Majd felhívta a rendőr figyelmét arra hogy ezután történjen bármi, az ő ujjlenyomata is rajta lesz a fegyveren. Az esettől Pistorius olyan ideges lett hogy nem sokkal később pisztolyával kilőtt a napfénytetőn.

Fresco elmondása alapján Pistorius ideges és arrogáns volt, az étteremben, ahova együtt ültek be, valójában miatta sült el a fegyver, amit ő épp átadott Pistoriusnak. A sportoló akkor arra kérte barátját, vállalja magára ezt a kis ügyet, mert körülötte túl nagy a médiafelhajtás. Fresco pedig ezt megtette.
A keddi tárgyalás ezzel zárult – holnap újabb tanúk következnek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez