Gyerekkereskedőket lepleztek le a rendőrök

A razzia során a rendőrök nyolc terhes nőt, köztük egy 16 éves lányt szabadítottak ki. Két személyt pedig letartóztattak, akik az újszülöttek eladásával foglalkoztak. A rendőrség jelezte, hogy tovább nyomoznak, mert nagy valószínűséggel egy emberkereskedő hálózat működtette a gyereküzemet.

A nigériai rendőrség hosszas nyomozásnak és összeköttetéseiknek köszönhetően találta meg a gyereküzemet Ogun államban található Akutéban. A nyolc terhes nő közül hárman még kiskorúak voltak. A legidősebb 25 éves volt. A rendőrség elmondta, hogy a lányokat egy menhelyként bejegyzett házban találták meg.

A lányokat is itt szállásolták el és itt kellett volna szülniük is. A rendőrség egy nőt és egy férfit is letartóztatott, akik az újszülöttekkel kereskedetek. A hatóságok információi szerint az emberkereskedők pár száz dollárért adták el a babákat és megrendelésre dolgoztak. A terhes lányok a kihallgatás során azt mondták, hogy becsapták őket és pénzt soha sem kaptak, csupán egy kis élelmiszert adtak nekik. Állítólag több lány is megfordult már itt, hogy menedéket kérjen, mert családjuk kitagadta őket. A szülés után viszont kidobták őket és a babájukat rögtön tovább adták a megrendelőknek.

A rendőrség elmondta, hogy korábban már jártak a helyszínen, de akkor senkit sem találtak a házban. Végül egy ismeretlen személytől kaptak bejelentést és újból kivonultak. Hosszas keresgélés után végül sikerült megtalálni a lányokat, akiket ruhásszekrényekben rejtettek el. Egyikükre eszméletlen állapotában találtak rá a rendőrök.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez