Most érdemes Egyiptomba menni

Ingyenesen látogatható Egyiptom összes régészeti látványossága csütörtökön és pénteken a világörökség napja alkalmából; a műemlékek minisztériuma ezzel nem utolsósorban az országba egyre kisebb számban látogató turistáknak akar a kedvében járni.

A szaktárca minisztere, Mohamed Ibráhím szerdán úgy nyilatkozott, hogy ez a döntés nem csak a műemlékek világnapja alkalmából született. A minisztérium reményei szerint a program a társadalom kulturális tudatosságát is növeli, elsősorban az UNESCO világörökség részét képező olyan helyszínekkel kapcsolatban, mint az alexandriai Abu Mína-kolostor, a gízai piramisok, illetve a főváros Iszlám Kairó nevű negyede.

Ibráhím különösen a fiatalokat buzdította a több ezer éves műemlékek meglátogatására, hiszen – ahogy fogalmazott – “ők lesznek a holnap atyái és anyái”.

A minisztériumi programnak sokkal praktikusabb okai is vannak: az idén januárban és februárban Egyiptomba látogató külföldiek száma 28, az idegenforgalomból származó első negyedévi bevétel pedig 43 százalékkal csökkent a tavalyi év azonos időszakához képest.

Az ország bruttó hazai termékének (GDP) mintegy kilenc százalékát adó turizmus a három éve tartó zavargások miatt történelmi mélypontra süllyedt. A majd’ mindennapos összecsapások miatt számos ország eltanácsolta polgárait attól, hogy Egyiptomba látogassanak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez