Lesz-e színháza a fekete nácinak?

Théatre de la main d’or – aranykéz színház/- ez az antiszemita showman fellegvára Párizsban, de a tulajdonosok szeretnék kitenni. A bérleti szerződésről kedden dönt a bíróság. A kameruni showmannek hamarosan bíróság elé kell állnia antiszemita megjegyzés miatt is. Ezenkívül nyomoz utána az adóhivatal.

15 előadást tart havonta Dieudonné a párizsi színházban, ahol egy este 250 ember fér el a nézőtéren. Az antiszemita humorista színháza már régóta bírálat célpontja. Legutóbb Francois Hollande a francia zsidó szövetség közgyűlésén így fogalmazott: a szólásszabadság nem jelentheti a gyűlölet szabadságát. Dieudonné nyílt vitába keveredett Patrick Cohen újságíróval, és így szólt hozzá: amikor ön beszél, akkor ön gázkamrákat lát. Kár. Ezért a célzásért bíróság elé kell állnia a kameruni humoristának, aki különben Svájcban él. Míg Franciaországban egyre inkább bírálják a tevékenységét, Nagy Britanniába pedig be sem engedték, Svájcban akadálytalanul színpadra viheti produkcióit. Angliába azért akart beutazni, hogy szolidaritását fejezze ki barátja, Nicolas Anelka iránt, akit antiszemita karjelzése miatt elítélt az angol labdarúgó szövetség.

Dieudonné gondjai meggyűltek a francia adóhivatallal is. 2009 óta állítólag 415 ezer eurót utalt át szülőföldjére Kamerunba – illegálisan. Ex neje és fia bankszámláit használta a sajátja helyett. Ezenkívül úgy igyekszik becsapni az adóhivatalt, hogy pénzügyeit készpénzben bonyolítja le. Ezért az adóhivatal nyomozói nemrég megszállták Párizs melletti birtokát: 600 ezer eurót és 15 ezer dollárt találtak készpénzben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez