Hadsereg kellett a tüntetők ellen Johannesburgban

Erőszakossá vált egy tüntetés péntek este a dél-afrikai Johannesburg egyik szegénynegyedében. Ötvenkilenc ember őrizetbe vettek.

 Erőszakossá vált egy tüntetés péntek este a dél-afrikai Johannesburg egyik szegénynegyedében, és a rendőrség mellett a hadsereg bevetésére is szükség volt – közölte egy rendőrségi szóvivő, valamint a helyi média. Ötvenkilenc ember őrizetbe vettek.

Az Alexandra nevű északi negyedben a tüntetők autógumikat gyújtottak fel és eltorlaszoltak több utcát. A rendőrség gumilövedékeket és hang-fény-gránátokat vetett be, de ez kevésnek bizonyult, ezért a hadsereget is mozgósítani kellett az eNCA tévéadó jelentése szerint.

Neville Malila rendőrségi szóvivő szerint a tüntetés úgy kezdődött, hogy körülbelül 400 ember összegyűlt egy bírósági épület előtt, és követelte az előző napi tüntetésen őrizetbe vett emberek szabadon engedését.

A rendőrséggel való esti-éjszakai összecsapások után reggelre “helyreállt a nyugalom” – közölte.

A Reuters hozzátette: nem tudni, hogy a bevetett katonák a városrészben maradtak-e.

A dél-afrikai választási bizottság pénteken jelentette be, hogy a kormányzó Afrikai Nemzeti Kongresszus a szavazatok 62,16 százalékával megnyerte a két nappal korábbi parlamenti választásokat. Bár a párt továbbra is népszerű az ország lakosságának többségét adó feketék körében, egyre nagyobb az elégedetlenség a szegénységből kitörni nem tudó milliók között.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez