Barátnőjét veszi feleségül a dél-afrikai futónő

A férfias kinézetű 23 éves futónő bejelentette, hogy feleségül veszi élsportoló barátnőjét Violet Radeboyát – írja a dél-afrikai Daily Sun.

Caster Semenya a helyi szokásoknak eleget téve 25 ezer randot fizetett barátnője családjának a lánykérésért. A férfias kinézetű futónő egy interjúban elmondta, hogy két hete kérte meg Violet kezét, aki iránt múlhatatlan szerelmet érez. Violet apja, Jacob Semenya áldását adta az esküvére és Caster családja is jelezte, hogy támogatják a házasságot. A közeli hozzátartózok és barátok is elmondták, hogy Caster és Violet között valódi szerelem szövődött az évek során és mindketten csak is kizárólag egymással tudják elképzelni hátralévő életüket.

Caster Semenya 2009-es berlini világbajnokság után került a figyelem központjába, miután a 800 méteres futószámban aranyérmet szerzet. Férfias külseje, mély hangja és futónőknél jóval nagyobb izomtömege miatt, sokan megkérdőjelezték női mivoltát. A nemzetközis szövetség ezért egy évre felfüggesztette a versenyzés alól és nemi-vizsgálatnak vették alá a sportolónőt. A vizsgálat részleteit mind a mai napig nem hozták nyilvánosságra, de kiszivárgott információk szerint Semenyának nincsen férfi nemi szerve, azonban méhvel, petefészekkel sem rendelkezik. A szervezetében pedig háromszor annyi tesztoszteront találtak, mint amennyi egy átlagos nő testében van.

A hatalmas botrányt kavaró vizsgálat után Semenya folytatta pályafutását és részt vett a londoni Olimpián, ahol ezüstérmet szerzett. Akkor viszont versenytársai azzal vádolták meg, hogy visszafogta magát és nem futott teljes erőbedobással. Szerintük Semenya attól félt, hogy győzelme esetén ismét vizsgálatoknak vetik alá. London után a futónő visszavonult a nyilvánosságtól és nem igazán adott hírt magáról.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez