Joseph Kony kijelölte utódját

Az ugandai hadsereg információi szerint Joseph Kony az Úr Ellenállási Hadseregének (LRA) retteget vezetője saját fiát nevezte ki helyettesének.

A 22 éves Salim Saleh születése óta apja mellett nevelkedett és rendszeresen részt vett a LRA különböző akcióiban. Sam Kavuma az ugandai hadsereg tábornoka az AFP-nek azt mondta, hogy Saleh korábban apja testőrségének volt a parancsnoka, de mostani kinevezésével gyakorlatilag a LRA katonai vezetőjévé vált. A tábornok szerint Kony befolyása gyengült a szervezeten belül és több parancsnokával a kapcsolatot is elveszítette, akik gyakorlatilag önállóan működnek és már nem sok közük van Kony szervezetéhez. Salim Saleh előléptetése egyben azt is jelenti, hogy Kony saját fiát jelölte ki utódjának.

Az ugandaiak jelezték, hogy a LRA jelentősen meggyengült és kisebb csoportokban működik. Sok harcosuk pedig már beleunt a háborúzásba, ezért többen már feladták magukat. Az elfogott LRA harcosoktól kapott információk szerint Kony fia a második legbefolyásosabb ember a szervezeten belül, aki mindent el fog követni annak érdekében, hogy egyben tartsa a LRA-t. Kony hollétről viszont továbbra sem tudni semmit. Egyes információk szerint szudáni védelem alatt ál és távolról próbálja meg irányítani csapatait, akik szétszóródva működnek Közép-Afrikában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez