12 éves gyerekek árulják magukat a kenyai szexpiacon

A 16 éves Maria 60 dollárért árusítja magát Malindiben. Ha kutyával is közösül – miközben filmezik- akkor 500 dollárt is kaphat! Ez sokkal több, mint amennyit a tanárok megkeresnek egy hónapban-Kenyában!

50-80 éves férfiak keresik általában a szexet a tengerparton Kenyában. A fiatalkorúak iránt főként az olaszok érdeklődnek. A rendőrség megtiltotta, hogy a szállodákba beengedjék a 18 év alatti prostituáltakat, dehát az életkort nehéz pontosan felmérni. Ráadásul a durva szexuális erőszakot kereső turisták azt sokkal inkább megtalálják a barlangokban, mint a hotelekben. A dagály idején a partmenti barlangok jelentős része teljesen el van vágva a külvilágtól. Ide hozzák partnereiket az ifjúkorú prostituáltak. A többségük 15-17 éves lány. Ők a legnépszerűbbek.

De vannak 12,13 évesek is, és persze vannak fiúk is. Mind iskola helyett járnak ide. És a szülők? Egyáltalán nem kérdezik, hogy honnan van a pénz, melynek egy részét a fiatalkorú prostituáltak hazaadják. Legtöbbjük családjában hiányzik az apa: fiatalon meghalt AIDS-ben vagy éppen túllőtte magát, esetleg meggyilkolták. Vagy ő ölt meg valakit, és emiatt börtönben van. A családnak addig is élnie kell, és a nyomorúság ráviszi az anyákat arra, hogy maguk buzdítsák lányaikat: szerezzenek pasikat a pénzes külföldiek között a tengerparton. Vannak persze legendák sikeres olaszországi házasságokról, de többnyire egész egyszerűen csak prostitúcióról van szó.

Tiltja ugyan a törvény a fiatalkorúak szex kereskedelmét, de senki sem veszi ezt komolyan, hiszen a szex turizmus fontos bevételi forrás! A helyi társadalom nem ítéli meg túl szigorúan a gyerekek szexuális kizsákmányolását. Maguk a prostituált gyerekek és fiatalok örülnek a pénznek. Egyáltalán nem értik, hogy a rendőrök miért üldözik a fiatalkorúak tengerparti szex kereskedelmét: “ha pénzt keresek ezzel, akkor nem értem, hogy hol itt a gond!”- mondta a 16 éves Maria, aki hónapok óta árusítja magát a kenyai tengerparton.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez