Pistorius pszichopata lenne?!

Hétfőn kezdték meg a gyilkossággal vádolt paraolimpiai bajnok, Oscar Pistorius pszichiátriai vizsgálatát egy dél afrikai kórházban. A bírónő rendelte el a vizsgálatot miután a rendőrségi orvos azt állapította meg, hogy Pistorius “veszélyes a társadalomra”.

A rendőrorvos szerint Pistorius általános aggodalom szindróma áldozata. Emiatt képtelen megfelelően koncentrálni, gyakran nincs a teljes ítélőképessége birtokában. Oscar Pistorius azt állítja: nem szándékosan lőtte le szép barátnőjét, Reeva Steenkampot tavaly Valentin nap hajnalán Pretoriában. Ha szándékos emberölés miatt ítélik el, akkor 25 év börtönt is kaphat. Ha viszont elméjében korlátozottnak nyilvánítják, akkor megúszhatja a börtönt, és elmegyógyintézetben kell kezeltetnie magát. Pistorius hatalmas pénzekért remek ügyvédeket szerzett. Azt a házat is eladta, ahol a gyilkosság történt, hogy fizetni tudja a méregdrága ügyvédek honoráriumát.

Pistoriusnak most egy hónapon keresztül kell vizsgálaton átesnie a pszichiátrián. Pere június 30-án kezdődik újra. Az ügyészség szerint előre megfontolt szándékkal végzett a barátnőjével, aki el akarta hagyni őt. A védelem szerint viszont Pistorius zavart állapotban cselekedett, és azt hitte, hogy rabló hatolt be a házba Dél-Afrikában. A többszörös paraolimpiai bajnok pályafutása mindenképp véget ért, mert kiderült, hogy ilyen idegállapotban nem képes edzeni és versenyezni. A közvélemény, amely hősként tisztelte a műlábas futót, most inkább arra hajlik, hogy egy képmutató alak Oscar Pistorius, aki szereti fegyverrel megoldani a problémáit. Ezért mondta azt a rendőrorvos: jelen állapotában Oscar Pistorius veszélyes a társadalomra!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez