Megszületett a Szudánban halálra ítélt keresztény anya kislánya

A börtön kórházában látta meg a napvilágot a kislány, akinek édesanyját halálbüntetés fenyegeti, mert nem hajlandó megtagadni keresztény hitét! Szudánban az iszlám államvallás, a bíróságok Mohamed próféta szigorú törvénye, a saria alapján döntenek.

Eszerint a 27 éves immár két gyermekes keresztény anyának meg kell halnia, de előbb még 100 korbácsütést mér rá a hóhér! Miért? Mert a saria bíróság szerint a 27 éves orvosnő muzulmán, aki elhagyta hitét! Keresztény férjével kötött házassága érvénytelen, ezért házasságtörésnek számít!
Mi történt? 2011-ben kötött házasságot Mariam Ibrahim és Daniel Wani egy keresztény templomban. Több mint 500 meghívott volt jelen.

Ők tanuskodni akartak a bíróságon, ám nem fogadták el őket tanúnak! Miért? Mert keresztények és nem muzulmánok! Miért tartják muzulmánnak a fiatal orvosnőt? Mert édesapja muzulmán volt! A menekült táborban a család szétszakadt, és a lány áttért a keresztény hitre. A régi Szudánban egyaránt éltek keresztények és muzulmánok. Daniel Wani maga is olyan keresztény, aki Szudánban született, de Amerikába menekült a háború elől. Ma a keresztények többsége a független Dél-Szudánban él, míg Északon a lakosság döntő többsége muzulmán. De mindenütt vannak kisebbségek, melyek jogait egyáltalán nem tartják tiszteletben.

Mi lesz most? Az ügyvéd meglátogatja a kislányt a börtönben, ahol édesanyja február óta raboskodik. A kislányt valószínűleg Mayanak nevezik majd el. Már van egy bátyja, Martin. Az ő sorsa is bizonytalan, hiszen a bíróság szerint ő muzulmán, akinek a nevelését nem lehet rábízni keresztény édesapjára! Amerikában szenátorok és képviselők küzdenek azért, hogy az immár kétgyerekes keresztény anya kiszabaduljon börtönéből Szudánban. A fiatal keresztény anya sorsa valószínűleg Al Bashir szudáni államfő kezében van, aki nemigen mer utazgatni a világban, mert a hágai nemzetközi bíróság körözi őt emberiség ellenes bűnök miatt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez