Egyre több emberrel végez az Ebola-vírus

Tovább nőtt a nyugat-afrikai Ebola-járvány áldozatainak száma, a kór már legkevesebb 337 emberrel végzett február óta – jelentette be az Egészségügyi Világszervezet (WHO)

A tájékoztatás szerint a térségbe érkezett nemzetközi szakértők jelenléte ellenére csak az előző héten negyvenhét új megbetegedést és tizennégy halálesetet regisztráltak Nyugat-Afrikában.

Továbbra is Guineában a legrosszabb a helyzet, itt 264 ember halt bele a kórba. Sierra Leonéban 49, Libériában pedig 24 ember vesztette életét a járvány következtében.

A WHO megpróbálta összehangolni a térségbeli államok lépéseit, a szükséges intézkedések életbe léptetése azonban nehézkesen haladt. Egyebek mellett korlátozni kellett a légi forgalmat és a kereskedelmet.

Az első megbetegedésekről február elején érkeztek hírek Guineában, a járvány ezután terjedt át a környező országokba.

Az Ebola vírusa Afrikában van jelen; vérrel és más testnedvvel terjed. A betegség tünetei közé tartozik egyebek között a hirtelen felszökő láz, hasmenés, hányás és bizonyos esetekben a belső vérzés.

A betegségre nincs orvosság, sem gyógymód. Az Ebola hatására összeomlik a szervezet véralvasztó képessége, fellép az elvérzés veszélye, majd a betegség végzetessé válik. A vírust a Kongó egyik mellékfolyójáról nevezték el, amelynek partvidékén a kórokozót 1976-ban felfedezték.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez