Dedikált mezzel köszönték meg az AHU támogatását az FKC tagjai

Székesfehérvár – Egy csapat, egy szív – ezzel a szlogennel lépnek a pályára az FKC, vagyis a székesfehérvári kosárladba csapat tagjai, és ezzel a szlogennel köszönték meg évzáró ünnepségükön az Afrikai-Magyar Egyesület támogatását. Balogh Sándor, az AHU elnöke egy éve, a csapat megalakulása óta támogatja Zsolnay Gyöngyi többszörös válogatott kosárlabdázó álmát és ezáltal a tehetséges gyerekeket.

 Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy noha mindössze egy éve alakult a csapatunk, máris olyan szponzorunk van, mint az Afrikai-Magyar Egyesület. Hálásak vagyunk, hogy a támogatásukkal a kis csapatunk ilyen sok helyre eljutott, és ezzel a segítséggel és lendülettel tudtuk elérni azt, hogy minden csapatunk kiváló eredményt ért el – köszönte meg a támogatást Zsolnay Gyöngyi vezető edző. Balogh Sándor, az AHU elnöke elmondta, bár sokan gondolhatják, hogy egy afrikai egyesülettől távol állnak a sport tevékenységek, mégis találni kapcsolatot a távoli kontinens és a kosárlabda között.

– Azért fontos az Afrikai-Magyar Egyesületnek, hogy a sportot is támogassa, mert annak idején az üzleti és gazdasági mellett komoly sportkapcsolatok hálózták be Magyaroországot és az afrikai partner országokat. Ennek most újra reneszánsza van, többek között említeném a marokkói kajak-kenu együttműködéseket, az ugandai vízilabdasport létrehozását, amihez az AHU is hozzájárult. Emellett azért is fontosnak láttuk az FKC támogatását, mert Zsolnay Gyöngyinek és férjének, Vujity Tvrtkonak, aki egyesületünk tagja, ez egy fontos programja, és mivel ők is be vannak oltva Afrikával, ezért ez a kettő biztosan eredményre vezet – árulta el Balogh Sándor az évzáró ünnepségen, ahol a népszerű műsorvezető, Vujity Tvrtko és a csapat tagjai adták át neki a dedikált mezt.

ssswwww

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez