Pistorius nem elmebeteg!

Oscar Pistorius semmilyen olyan elmebetegségben nem szenved, amely akadályozta volna teljes döntési képességét akkor, amikor a fegyverét használta és lelőtte a barátnőjét! Ezt állapította meg négy elmeszakértő, aki külön-külön vizsgálta meg a paralimpiai bajnokot, akit gyilkossággal vádol az ügyészség Dél-Afrikában.

Hétfőn újrakezdődött Oscar Pistorius pere, melyet május 20-án napoltak el miután a bírónő elrendelte a vádlott elmeszakértői vizsgálatát. A védelem arra hivatkozott, hogy Oscar Pistorius olyan idegállapotban volt Valentin nap reggelén, hogy nem tudta egészen pontosan felmérni azt, hogy mi lesz, ha pisztolyával lövöldözni kezd. A műlábas futóbajnok azt vallotta, hogy hajnalban azért lőtte le a barátnőjét, Reeva Steenkampot, mert azt hitte, hogy betörő jár a házban. Az ügyészség szerint viszont előre megfontolt gyilkosság történt: a szép modell közölte a műlábas futóbajnokkal, hogy elválnak útjaik. Veszekedtek. Pistorius a pisztolyával fenyegetőzött mire barátnője bezárkózott a fürdőszobába. Ott érték a végzetes lövések.
A per óriási érdeklődést váltott ki Dél-Afrikában ahol álompárnak nevezték Pistoriust és Steenkampot. A haláleset után viszont a botránysajtóban olyan leleplező írások jelentek meg, melyek Pistorius jellemének csúnya oldalát mutatták: végzetesen féltékeny volt, és nagyon szeretett a pisztolyával fenyegetőzni. Azt is megemlítette a bulvársajtó, hogy a műlábas bajnok nagyon sok csodaszert szedett és nem vetette meg a kábítószert sem. Emiatt terjedt el az a vélemény, hogy Pistorius olykor nem volt teljesen beszámítható! Ezt viszont most csattanósan cáfolta a négy elmeszakértő jelentése, mely szerint Oscar Pistorius nem volt elmebeteg akkor, amikor elsütötte pisztolyát és halálosan megsebesítette barátnőjét pretoriai házában Dél-Afrikában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez