A Corvinus Egyetem ad otthont az ACEBS-nek

Budapest – Hosszútávú együttműködési megállapodás született a Magyar Afrika Társaság és a Budapesti Corvinus Egyetem között. A felek többek közt azt is aláírták, hogy október 9-10-én az egyetem patinás falai adnak otthont az ACEBS-nek, vagyis az Africa Central-Eastern European Business Summitnak.

A Corvinus rektora örvendetes eseményként tekint mind az együttműködésre, mind pedig az üzleti konferenciára, hiszen mint ahogy mondta: a világ mellett az egyetemeknek is globalizálódniuk kell.

Egyetemünk stratégiájához tartozik, hogy mind az oktatásban, mind pedig a kutatásokban a világ különböző régióival foglalkozzunk, nem csak Európával. Mindez egybevág nemcsak a magyar külpolitika hivatalos céljával, a keleti nyitás politikájával, hanem a Magyar Afrika Társaság irányelveivel is. Afrika egy méltatlanul elfelejtett régiója a világnak, jelentősége azonban sokkal nagyobb. Afrika oktatása, kutatása és a kapcsolatok építése éppen ezért fontos mind az országunknak, mind az egyetemünknek – mondta Prof. Dr. Rostoványi Zsolt. Balogh Sándor, a Magyar Afrika Társaság elnöke és az ACEBS megálmodója ezeknek a kapcsolatoknak a megerősítését szeretné elősegíteni az Afrika konferenciával.

Ez a rendezvény kiváló alkalmat nyújt azoknak az afrikai üzletembereknek, akik Közép -és Kelet-Európa iránt érdeklődnek, és azoknak az európai vállalkozóknak, akik az afrikai kontinensen szeretnék kiépíteni vagy mélyíteni kapcsolataikat. Céljainkhoz tökéletes partner a Corvinus Egyetem, ezért született meg ez az együttműködési megállapodás, aminek egyik állomása az októberi ACEBS lesz – fejtette ki Balogh Sándor.

DSCF0021

DSCF0027

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez