Bébi kereskedelem Nyugat Afrikában

Öt embert letartóztatott a rendőrség, mely szerint egy csecsemő kereskedelmi hálózatot lepleztek le. Nigerben 17 ember van előzetesben ezzel a váddal, köztük több magas rangú politikus neje is. Nigériai nyomozók Benin és Niger mellett Burkina Fasoban is vizsgálódnak a bébi kereskedelem ügyében.

Miről van szó? Ha egy anya egy gazdag családban nem tud gyereket szülni, akkor szerez egyet, de még inkább kettőt- külföldön. Nigerben azt vették észre, hogy egyre több az ikerpár olyan gazdag családokban, ahol korábban egy gyerek se volt. Vajon honnan? Kiderült: az anyák Nigériába utaztak. Ott egy szegény anyától megvették az újszülött ikerpárt! Egy fiú egy lány – ez az optimális változat.Majd pedig hazavitték, de rendszerint kerülő úton, hogy senkinek ne tűnjön fel: az anya úgy szerzett gyereket, hogy nem is volt terhes! Nigériában persze kiállítottak egy papírt, csakhogy az hamis volt! Kik voltak benne ebben a bébi bizniszben? Például a nemzetgyűlés elnökének második számú neje! A mezőgazdasági miniszter felesége! Ők a legmagasabb rangúak a 17 letartóztatott között Nigerben.

Csakhogy a nemzetgyűlés elnöke a fő ellenlábasa az elnöknek! Nem lehet, hogy politikai perről van szó? A bébi kereskedelem ettől függetlenül valós tény: Nigéria nyomozói több bizonyítékot találtak arra, hogy eldugott helyeken szülő anyák eladják gyermekeiket gazdag külföldi szülőknek. Mindez ráadásul nem is újdonság: állítólag ősi afrikai szokásról van szó, melyet felújítottak. De miért nem fogadnak örökbe gyerekeket a gazdag családok úgy, mint Angelina Jolie és Brad Pitt? Mert ez szégyennek számít Afrikában! Ezért inkább vállalják a csalást és a hamisítást, meg a kényelmetlen külföldi utat, nehogy kiderüljön: a párnak valamilyen oknál fogva nem lehet gyereke! Itt tart most az ügy, melyben a nyomozók Nigériában azon töprengenek: vajon hány gazdag afrikai család dicsekszik pénzen vásárolt ikerpárral a fekete kontinensen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez