A körülmetélés csökkenti a HIV fertőzés veszélyét

60%-al csökken a HIV fertőzés veszélye körülmetélés esetén. De nem vezet ez oda, hogy az érintettek nem használnak óvszert, és ezért a veszély mégis nő? Nem!- fejtette ki egy kutató az AIDS világkonferencián Melbourneben.

3000 ezer embert vizsgált a kutató két éven át Kenyában Nyanza tartományban. Megállapította: azok a férfiak, akik körülmetélés alá vetették magukat semmivel sem inkább próbálkoztak óvszer nélküli szex-el, mint mások. Vagyis a körülmetélés nem növeli a hamis magabiztosságot!- vonta le a következtetést a kutató Melbourneben. Az AIDS világkonferencián egyébként sajnálatos módon nem lehetnek jelen azok a tudósok, akik a malajziai gépen utaztak, amely szerencsétlenül járt Ukrajna keleti részén.
Az AIDS veszélye jelentősen csökkent Afrikában, de még mindig nem eléggé, hiszen emberek milliói élnek úgy, hogy nem is tudják: HIV fertőzöttek. Vannak, akik már tudják ezt, de nem jutnak hozzá megfelelő orvosi kezeléshez illetve gyógyszerhez. Ezért az AIDS ellenes harc fő színtere továbbra is Afrika, ahol nagyon sok nő és gyerek fertőződik meg a HIV vírussal. A Bill és Melinda Gates alapítvány jelentős összeget áldoz az AIDS ellenes harcra, ezért ma sokkal több pénz áll rendelkezésre, mint korábban. Egyes kutatók számítása szerint 2030-ra megállítható az AIDS terjedése, és ennek mindenekelőtt Afrikában lenne nagy jelentősége, mert a legtöbb család életét ott rombolja szét a HIV.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez