Ebola Afrika legnagyobb városában

Egy libériai férfi meghalt Lagosban, ahol megállapították: Ebola okozta a halált! Ő az első bizonyított Ebola halott Afrika legnépesebb országában. Hivatalosan eddig 660 halottja van a gyógyíthatatlan Ebola járványnak, amely februárban tört ki Guineában.

Libériában és Sierra Leone-ben is voltak már halottjai az Ebola-nak. Az 1 milliós Freetown-ban, Sierra Leone fővárosában egy középkorú nőt keresnek, aki megszökött az elkülönítési helyről. A 22 milliós Lagosban kisebb fajta pánik tört ki amikor elterjedt a hír: egy Ebola áldozat összeesett a repülőtéren és nem sokkal később meghalt. Az orvosok csak a halála után állapították meg a betegséget a libériai köztisztviselőnél, aki Togon keresztül érkezett Lagosba. A libériai férfi állítólag a nővérétől kapta meg a halálos fertőzést. Állítólag már Ghanaban is vannak Ebola betegek, de hivatalos megerősítés még nincs.

A WHO legutóbbi közleménye megfújta a vész jelzést mondván: a Guinea belső részeiben kitört járványt nem sikerült lokalizálni és az Ebola átterjedhet a sűrűn lakott tengerpartra Nyugat-Afrikában. Lagos Afrika legnagyobb városa, ahol a becslések szerint több mint 22 millió ember él, de az egészségügyi hálózat egyáltalán nem képes megbirkózni a gyorsan növekvő embertömeggel. Ha kitör a járvány, akkor hatalmas pusztításra lehet számítani! A helyi hatóságok már elrendelték maszk viselését a környéken. Abban bíznak, hogy az Ebola áldozat nem lépett ki a repülőtér területéről, ezért sikerül a járványt megállítani.

Az Egészségügyi Világszervezet már felhívta a figyelmet arra, hogy Afrika egyedül nem képes megbirkózni az Ebola járvánnyal. Annak megállítása csakis nemzetközi összefogással és segítséggel lehetséges. Azzal, hogy Afrika legnépesebb városa is Ebola veszélyes lett olyan vészhelyzet alakult ki, amely helyi erőből aligha oldható meg Afrika legnépesebb államában, Nigériában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez