Embereken kezdenek tesztelni egy ebola elleni oltóanyagot az Egyesült Államokban

Embereken kezdenek tesztelni egy ebola elleni oltóanyagot a jövő héten egy marylandi orvosi központban az Egyesült Államokban – közölték hivatalos források csütörtökön.

 “Zöld jelzést kaptunk, hogy elkezdjük a vizsgálatokat” – mondta Anthony Fauci, a fertőző betegségek amerikai országos intézetének igazgatója (NIAID).

A teszteket a főváros melletti marylandi Bethesda Klinikai Központban végzik el húsz egészséges felnőtt önkéntesen, akiknek a karjába fecskendezik a vakcinát. A szakemberek szerint a tesztek végére hitelesen megállapítható lesz, hogy az oltóanyag biztonságos-e és kiváltja-e a megfelelő immunválaszt ahhoz, hogy megvédje az emberi szervezetet a megbetegedéstől.

A jövő héten kezdődő klinikai kísérlet csupán az első állomása egy vizsgálatsornak, amelyben az amerikaiakon kívül brit orvosok is részt vesznek. A kifejlesztett vakcina humán tesztjét Nagy-Britanniában, Gambiában, Maliban és Nigériában is elvégzik.

“Sürgősen szükség van egy ebola elleni oltóanyagra” – hangsúlyozta az igazgató.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön jelentette be, hogy akár a 20 ezret is meghaladhatja az Ebola-vírussal fertőzöttek száma, ami mintegy hatszorosa a jelenleg hivatalosan regisztrált megbetegedéseknek.

A szervezet stratégiát dolgozott ki a nyugat-afrikai országokban pusztító betegség megfékezésére; célja, hogy három hónapon belül megállítsák a vírus átterjedését új területekre, valamint hat-kilenc hónapon belül teljesen meg akarják szüntetni a járványt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez