Az Air France leállítja járatát Sierra Leonéba az Ebola miatt

A francia kormány döntött így miután az Air France személyzetének egy része megtagadta, hogy olyan országba repüljön, ahol Ebola járvány van. Az Air France továbbra is repül Guineába és Nigériába.

Az Air France volt az egyik utolsó légitársaság, amely még összekötötte Freetown-t, Sierra Leone fővárosát a külvilággal. A szakszervezetek tiltakoztak ez ellen mondván: túl nagy a kockázat! Erre hivatkozva döntött a kormány a járat leállítása mellett. Egyúttal felszólítottak minden olyan francia polgárt, aki Sierra Leone területén él, hogy azonnal távozzon. Csak azok maradjanak, akiknek a jelenléte okvetlenül szükséges!- hangoztatja a kormány. Nyugat-Afrikában igen aktív a Médecins sans Frontières /Orvosok határok nélkül/ szervezet az Ebola elleni harcban.

Az ENSZ Ebola ügyekkel megbízott koordinátora elítélte a francia döntést, mert így nehéz az utánpótlást biztosítani az Ebola ellenes küzdelemhez. A koordinátor hangsúlyozta: nagyon csekély az esélye annak, hogy a légitársaság személyzete Ebola fertőzést kapjon! Közben a WHO közölte: egyik szenegáli munkatársa megkapta az Ebola fertőzést. Őt azonnal elszállították Németországba, ahol speciális kezelést kap. Korábban az Egészségügyi Világszervezet úgy nyilatkozott, hogy az Ebola járvány legalább fél évig eltarthat Afrikában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez