Meghalt a lipcsei klinikán ápolt ebolás beteg

Az 56 éves szudáni ENSZ-alkalmazottat csütörtökön szállították Libériából Lipcsébe. Az orvosok állapotát érkezésekor “erősen kritikusnak, de azért stabilnak” tartották.

 Meghalt keddre virradóra az az ebolával fertőzött afrikai beteg, akit múlt hét óta egy lipcsei klinikán kezeltek – közölték kórházi illetékesek.

Az 56 éves szudáni ENSZ-alkalmazottat csütörtökön szállították Libériából Lipcsébe. Az orvosok állapotát érkezésekor “erősen kritikusnak, ugyanakkor stabilnak” tartották.

A férfi a harmadik olyan ebolás beteg, akit a nyugat-afrikai járvány év eleji kitörése óta Németországba szállítottak. Egy fertőzöttet jelenleg Frankfurt am Mainban kezelnek, míg egy másikat öt hét után egészségesen engedtek ki egy hamburgi kórházból.

A Lipcsébe szállított beteget a legkomolyabb biztonsági óvintézkedések közepette a klinika fertőzési és trópusi betegségekkel foglalkozó különosztályán kezelték. A kórház közlése szerint az intézmény többi betege vagy a látogatókra az afrikai férfi ottléte nem okozott fertőzésveszélyt.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legutóbbi összesítése szerint már meghaladta a négyezret az Ebola-járvány halálos áldozatainak száma.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez