Meghalt a nászutas feleség bérgyilkosa

A 27 éves férfi, akinek agydaganata volt, életfogytig tartó börtönbüntetését töltötte egy fokvárosi börtönben a 28 éves Ani Dewani meggyilkolása miatt. A fiatalasszony megölését a férje tervelte ki a dél-afrikai nászút során.

Most zajlik Fokvárosban a férj pere, aki tagadja, hogy  pénzt adott három helyi férfinek: öljék meg nejét, akivel két héttel korábban házasodott össze Mumbaiban, az egykori Bombay-ben. Elég olcsón akart megszabadulni feleségétől az indiai származású brit milliomos: a tanúvallomások szerint mindössze 2100 dollárt fizetett. A három helyi férfi emberrablást színlelt, melynek során a feleséget eltették láb alól. A rendőrség a három férfit elfogta, és ők bevallották: ők ölték meg a nőt a férj kívánságára…
Miért akarta eltenni láb alól ifjú nejét a nászuton az indiai milliomos? Az ügyész szerint azért, mert inkább a saját nemét kedvelte. Nem is akart megnősülni, de családja erőltette a dolgot Indiában, ahol a homoszexuális kapcsolatokat rendkívül kedvezőtlenül ítéli meg a közvélemény. A fiatalember félt, hogy gazdag családja kitagadja, és ezért vette nőül Anit, aki szintén indiai volt, de már svéd állampolgár. Az ügyész közben tanúvallomásokat szerzett arról, hogy a férj meleg kapcsolatokat tartott fenn. A férj biszexuálisnak vallotta magát, de tagadja, hogy pénzt adott neje gyilkosainak. A börtön kórházában elhunyt bérgyilkost az ügyész többször kihallgatta, de a bíróság előtt nem jelenhetett meg végzetes betegsége miatt. A férj pere folytatódik Fokvárosban, ahol a vád szerint megölését ifjú nejét a nászut során.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez