Ebola-teszt 15 perc alatt

 

 

A metrójegy nagyságú tesztszalag elszíneződik, ha a páciens Ebolával fertőzött. A tesztet bárhol el lehet végezni és mindössze negyedórát vesz igénybe. A most alkalmazott vizsgálat ezzel szemben legalább két óráig tart, és laboratórium kell hozzá.

 

Miből mutatja ki az Ebola vírusát a teszt? Vérből, vérplazmából vagy vizeletből. 100 ezer vírus / milliliter vér a teszt érzékelési szintje – nyilatkozta a feltaláló, aki szerint hamarosan megkezdődhet a tömeggyártás. Ez pozitív teszt, vagyis azt mutatja ki, ha valaki már megkapta az Ebola fertőzést. A negatív teszt, az, amelyik kizárja a betegséget, már bonyolultabb.

Közben Svájcban két gyógyszer ellenőrzése is megkezdődött. A szakértők szerint legkorábban decemberben lehet olyan szer, amely hatásos az Ebola ellen. A járvány halálos áldozatainak a száma már megközelíti az ötezret. A legtöbben Guineában, Libériában és Sierra Leonéban haltak meg. A WHO szerint az év végéig az Ebola-halottak száma elérheti a húszezret is.

Az új, eZyscreen nevű francia teszt megkönnyítheti a fertőzöttek kiszűrését Nyugat-Afrikában. Franciaországban a repülőtereken fokozott Ebola-ellenőrzés van, mert az Air France az egyik olyan európai légitársaság, amely közvetlen járatot üzemeltet az Ebola sújtotta államokba. Sok ország leállította a légiforgalmat Guineába, Libériába és Sierra Leonéba, noha az Egészségügyi Világszervezet kérte, hogy ezt ne tegyék. A három koldusszegény afrikai ország ugyanis saját erőből képtelen megbirkózni a járvánnyal, ehhez külföldi segítségre van szüksége. Ez pedig jórészt repülőgépen érkezik Nyugat-Afrikába, ahol az Ebola áldozatainak száma meghaladja az ötezret.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez