Maliban is megjelent az ebola

Az első ebolás megbetegedésről számoltak be a hatóságok Maliban, az afrikai országban egy kétéves kislánynál állapították meg a kórt.

 A mali egészségügyi minisztérium csütörtöki tájékoztatása szerint a gyermek a szomszédos Guineában kapta el a vírust. A kislányt szerdán az Ebola-betegségre utaló tünetekkel vitték kórházba az ország nyugati felén lévő Kayes városában, a tesztek egy nappal később igazolták a betegség gyanúját.

“Mindenki, aki kapcsolatban volt a kislánnyal, orvosi megfigyelés alatt áll” – mondta a minisztérium szóvivője, aki szerint a gyerek nemrég nagyanyjával járt Guinea déli részén. Libéria és Sierra Leone mellett Guineát sújtja a leginkább a mostani Ebola-járvány.

A mali egészségügyi tárca nyugalomra intette a lakosságot, és közölte, hogy minden szükséges lépést megtesznek a betegség terjedése ellen. Egyúttal arra kérte az embereket, hogy lehetőleg kerüljék a járvány sújtotta országokat.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön azt közölte, “meglehetősen biztos” abban, hogy a Libériát, Guineát és Sierra Leonét sújtó járvány nem terjedt át a szomszédos országokra. A világszervezet előzőleg azt ígérte, hogy szakértői csoportokat küld a továbbterjedés szempontjából leginkább veszélyeztetettnek tartott Maliba és Elefántcsontpartra, hogy felmérje az ottani hatóságok felkészültségét.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez